1 Dec 2012 | 1:a Adventsfiske, Vågsfjärden, Nordingrå

Skrivet av Fiskare #1049.
Deltagare: Fiskare #1070

Om något upprepas en andra gång, så kan man väl kalla det en tradition, så var diskussionen innan fisket?! I alla fall blev det en fisketur i advent i år oxå! Ett blåsigt & framför allt ett snöigt Vågsfjärden låg öppen & då måste det fiskas gädda. Agne Säterberg, Stefan Nilsson, Mathias Söderström samt "lilla" jag drog ut i en liten roddbåt med elmotor.
Med lite stärrt, i detta fall en liten Jäger så var stämningen i topp & vi alla såg ut som snögubbar, vi trollar & trollar, jägern tar slut & alla utom Agne fryser som nakenhundar....DÅ kommer till slut ett hugg som får Mathias att vråla, både av lycka & sedan av sorg, för upp kommer...ingenting!!! Draget, tafsen, hela skiten är borta & det var ett bra hugg!
Alla blir nu som björnar som vaknar upp efter en vinterdvala, kölden i kinderna & tårna är som bortblåst med den kalla vinden!
Nu j-v ska här fiskas!!! Ut med nya grejor, vinden tilltar, vi passerar ett djup på ca 30 m....då smäller det igen!!! Mathias vrålar nu ännu högre, alla vevar in sina grejor & då visar det sig att Agnes lina har trasslat in sig i Mathias lina, han blir nu ännu rödare i ansiktet & vill ha en omedelbar kapning av Agnes lina...inget händer...för vi andra har tagit upp kameror & videoapparatur & ska filma hela drabbningen! Som av ett under lossnar Agnes lina & kampen kan fortsätta! Upp kommer till slut ett välbekant gäddtryne & Mathias ber om assistans med håven...inget händer...vi sitter alla som förtrollade bakom våra kameror...Mathiar vrålar då till på sitt nu välbekanta sätt & han får sin hjälp av håvmästaren själv!
Gäddan visar sig vara ca 4,4 kg & åker tillbaka, ska erkännas, efter en aning för länge uppe i den arktiska kylan, men simmar omedelbart mot djupet & friheten, så den tog nog inte så stor skada.
Efter ett stunds fiskande & kylan åter börjar nafsa en i tårna, utom för Agne, så går vi iland för lite mer stärrt, middag & bastu & vildmarksbad på Lappuddens fantastiska anläggning!
Tack för ordet & skitfiske samt God Jul på er alla!
Har vi tur, så ligger Vågsfjärden öppen på juldagen, då .... tar jag en större Jäger med mig!

Bilder
Lämna en kommentar
För att lämna en kommentar måste du först logga in
Inlägg
Inlägg från 14 Dec 2012
Fiskare #1049: Film finns på youtube; http://youtu.be/SUMa69HzLQs