13-14 Aug 2012 | Tappad regga, trippelpers och gegga!

Skrivet av Fiskare #1245.
Deltagare: Fiskare #1247, Fiskare #1358

Igår var jag, Björn och Ludde på ett id- och braxmetespass som efter en trög start blev riktigt grymt!

Vi anlände till fiskeplatsen strax efter 6 med höga förväntningar, detta var dessutom Björns livs första idpass. Det första vi gjorde var att slänga ut lite mäskbollar och riggade spöna. Det tog ett tag innan det började hända grejer, men sen började det vara en del fisk på Luddes spö, och strax efter 8 kunde Ludde kroka kvällens första fisk. Det var en ganska liten id på dryga 1,5 men skönt med en landad fisk!

20 minuter senare var det dags för Björn som kunde landa sin livs första id på 1,84 kg! Grattis till den!

Efter Björns id simmat tillbaka var det trögt ganska länge med lite aktivitet, men jag och Ludde fick se en gigantiskt id visa hela ryggen uppe i ytan, en fisk som med råge var över 3 kg. Ludde fick ett tag senare på en riktigt grov fisk, det var kraftig tyngd i spöt. Några sekunder senare kom fisken upp till ytan och visade sig vara sjuuuukt stor, garanterat reg, troligen 3+ också, men den vände i ytan och då gick den lös. Det var såklart ett stort nederlag och speciellt för Ludde som lagt ner så otroligt mycket tid på idmetet, så man kan säga att fiskeguden gav honom en riktig pungspark.

Vid 10 hände det istället grejer på mitt spö. Jag hade precis blandat en kolhydratdrink som jag tog en klunk av i stolen. I samma ögonblick såg jag spötoppen dutta neråt litegrann och gjorde mig beredd på ett hugg. Sekunderna senare dök toppen och jag tog tag i spöt och drog på stenhårt, men greppet var inte det bästa så spöt föll ur handen av motståndet som kom ifrån fisken. Jag fick dock tag i spöt ganska snabbt efter och fisken satt kvar, så det var tur att jag drog på så hårt som jag gjorde! Efter en spännande drillning gled en riktigt grov id in i håven, Ludde sa direkt minst 2,5! Vi kunde sedan väga fisken till 2,53 vilket var ett nytt PB för mig med 100 g! Bara 170 gram kvar till reggan nu!

En dryg halvtimme efter att min id simmat tillbaka small det på på Björns spö igen, och detta var en finare bit. I håven såg vi att den var mycket över två och kunde vägas till 2,34, grattis till PB för Björn igen! Medan vi höll på med lite foto så krokade Ludde en fisk som visade sig vara kvällens första brax, dock en liten en på 1,8 ungefär. Vi knäppte lite bilder med både iden och braxen innan de fick gå tillbaka.

Tio minuter senare sög det till i mitt spö och vi kunde landa en brax på 2,52 kg. När den simmat tillbaka tog det inte alls lång tid innan Ludde krokade en hyfsad fisk, även denna var en brax och det blev nytt PB för Ludde på 2,55kg. Grattis till kvällens tredje pers!

Summerar man fisketuren så blev det alltså PB för alla tre! Ännu en trevlig och lyckad fisketur alltså!

Fångsttabell
Fiskart Vikt / längd Fångad av
Braxen 2.55 kg Fiskare #1358
Braxen 2.52 kg Fiskare #1245
Braxen 1.84 kg Fiskare #1358
Id 2.53 kg / 55 cm Fiskare #1245
Id 2.34 kg Fiskare #1247
Id 1.84 kg Fiskare #1247
Id 1.80 kg Fiskare #1358
Id 1.54 kg Fiskare #1358
Bilder
Lämna en kommentar
För att lämna en kommentar måste du först logga in
Inlägg
Bli den första att lämna en kommentar!