7-8 Aug 2012 | Id- och braxmete

Skrivet av Fiskare #1245.
Deltagare: Fiskare #1358

I tisdags skulle det bli premiÀr för mig med bottenmete efter id, sÄ jag hade under dagen varit pÄ Fiskecentrum UmeÄ och köpt feeders och lite krokar. Jag kommer troligtvis köpa nÄgot feederspö sedan men nu i början kör jag med mitt vanliga haspelspö för att prova pÄ.

Hur som helst sÄ for jag och Ludde ner till hans uppmÀskade plats dÀr han brukar sitta. I början var det bara mört som var pÄ rÀkan och nafsade, men precis som Ludde utlovat sÄ högg det exakt klockan 10, men det skulle visa sig att det dock var en abborre som sugit i sig rÀkan istÀllet för en id.

Vid halv 11 började det dra lite kraftigare i min spötopp sÄ jag satte dit ett mothugg. Efter en odramatisk drillning kunde vi landa kvÀllens första id! 55 cm och 2170 gram tung var den, ÀndÄ helt okej! Vid vÀgningen rÄkade jag dock tabba mig och tappa digitalvÄgen i vattnet sÄ att den slutade fungera, sÄ nu hade vi ju ingen vÄg i fortsÀttningen...

En timme efter idhugget var det dags igen pÄ mitt spö. Efter nÄgra försiktiga pill gjorde jag mig beredd, och sekunden senare dök toppen rejÀlt vilket följdes av ett hÄrt mothugg. Nu hade jag fast fisk och lite tyngre gungningar vittnade om en större fisk! I mörkret var det svÄrt att se hur stor fisken var nÀr den bröt ytan, men nÀr den nÀrmade sig land sÄg vi att det var en brax! Ludde hÄvade den snyggt och sa att den var sjukt fin! Nu var det ju det hÀr med vÄgen, och eftersom den för nÀrvarande inte fungerade och dÄ detta var ett personligt rekord sÄ var jag tvungen att fÄ tag i en vÄg. Vi lÀt fisken vara i hÄvnÀtet i vattnet medan jag ringde hem till Björns familj och körde dit för att hÀmta Björns vÄg, men dÄ jag inte hittade den sÄ insÄg jag att den var uppe i Lycksele. Jag provade nu att ringa Filip som jag visste hade en bra vÄg (som de nyligen vÀgde det svenska rekordet pÄ id pÄ) och lyckades fÄ tag i honom. Schysst som han Àr kunde han snabbt köra dit vi satt sÄ vi kunde vÀga fisken. Vi kunde i alla fall vÀga fisken till 3139 gram med en lÀngd pÄ 63 cm och en omkrets pÄ 45,5 cm. Efter nÄgra bra bilder kunde braxen simma tillbaka! En bra avslutning pÄ ett trevligt pass!

Fćngsttabell
Fiskart Vikt / längd Fćngad av
Abborre 0.61 kg Fiskare #1358
Braxen 3.14 kg / 63 cm Fiskare #1245
Id 2.17 kg / 55 cm Fiskare #1245
Bilder
Lämna en kommentar
För att lämna en kommentar mćste du först logga in
Inlägg
Bli den första att lämna en kommentar!