20-28 Jul 2012 | NORGE

Skrivet av Fiskare #1217.
Deltagare: Fiskare #1209, Fiskare #1230

Äntligen dags för Ă„rets fiskehöjdpunkt. I Ă„r provar vi Polarcirkelens Fiskecamp som ser ut att kunna erbjuda ett varierat fiske med framförallt fina Sejar. NĂ„gra dagar kommer Ă€ndĂ„ vara inriktade pĂ„ att slĂ„ brorsans GRYMMA Kveiterekord (ca.0.6kg).Vi anvĂ€nder fredag som resdag för att i lugn och ro komma fram och "bo in oss" pĂ„ platsen och pĂ„ lördag Ă€r det skarpt lĂ€ge med fiske.

Summering Norge 2012
Lördag fint vÀder och vi drar till vik som en del av GlaciÀren Svartisen mynnar ned i. Brukar slÀppa ifrÄn sig fina Sejar nÀr Sillen Àr inne(11-12kg i Är)men tyvÀrr ingen sill och dÀrför ingen storsej, resultat trötta armar efter all speedjiggning.
Söndag-Onsdag konstant pissregn och 10-14 m/s sÄ det var tillrÀckligt spÀnnande att runda hörnet till det nÀrbelÀgna KalvskÀret som brukar slÀppa ifrÄn sig ett antal skapliga Kveitar Ärligen. Hyggligt av campingvÀrden Tor-Arne att informera att det varit stendött i Är. Fick ihop mattorsk samt att vi alla tre satte PB i blöta kalsonger.
Torsdag avtog vinden nÄgot men inte regnet sÄ vi stÀngde allt som gick att stÀnga pÄ overallerna och vÄgade oss ut ur fjorden för att bomba grynnor efter större Sej. DÄligt med sej men efter byte till rörpilk och gÀrna röd/gul mack under sÄ blev Torsken intresserad.
Fredag bytte vi upp oss till en Alujeep 640 med 70 hk och genast kÀndes det som att vi bestÀmde över havet och inte tvÀrtom. nÄgon storsej hittade vi inte sÄ efter byte till rörpilk blev det ett antal Koljor,Blekor(3-4kg)Torskar(max7kg).
Vi hade som förhoppning att fajta tuffa Sejar pÄ lite lÀttare grejor men tar det nÀsta gÄng.
Noterbart att ett svenskgÀng drog ca 100kg Torsk bÄde torsdag och fredag pÄ nÄgra grund lite lÀngre ut Àn vi var efter tips av Tor-Arne. Det var dÄ totalt vindstilla.
Noterade Àven att det mÄste varit nÄgon form av algblommning för siktdjupet var dÄligt i fjorden men bÀttre ju lÀngre ut man kom.

Bilder
Lämna en kommentar
För att lämna en kommentar mćste du först logga in
Inlägg
Inlägg frćn 19 Jul 2012
pikealot: Kör hÄrt grabbar!:)
Inlägg frćn 27 Jul 2012
pikealot: VÀntar med spÀnning pÄ hur fisket gick för er!:)