29 Jun 2012 | GĂ€dda

Skrivet av Fiskare #1216.
Deltagare: kirefors

Inför: Nordanvinden vÀnder till södervindar och det kommer flyga fiskar, typ!

Efter: Det mÀrktes verkligen att vinden vÀnde, den vÀnde rejÀlt, det var nÀstintill metersvÄgor till och frÄn pÄ sjön. Tanken var att vi skulle Äka till Kornsjö men dÄ Erik har 3 bomturer dÀr i rad sÄ var han inte sÄ motiverad, istÀllet bar det av till en annan sjö.

gÀddmadamen som jag nyss köpt levererade omgÄende en 2 kgs GÀdda, vi hade flera hugg den första timmen men nÀr Erik fick den fulaste gÀddan vi nÄgonsin sett sÄ var det startskottet till en av de bÀsta fisketurerna jag har varit med om!

I samband med att vinden vÀnde till södervind och pÄ en och samma strÀcka drog Erik upp gÀddor pÄ löpande band med sin superwobbler, allt ifrÄn 0+ till ett monster pÄ 8,1 kg och 106 cm. Jag sjÀlv nöp nÄgra gÀddor men ingen av storlek. I samband med att det började dra ihop sig till lunch fick Erik en Abborre pÄ 0.9 kg, Àven den pÄ en stor trollingwobbler!

Efter en stÀrkande lunch bestÄende av korv med bröd sÄ bar det av igen, tyvÀrr avtog huggen en aning och snittvikten sjönk rejÀlt, vi lyckades dock knÀcka ett PB.

Jag har aldrig fÄtt nÄgon större abborre och lyckades med att kroka en bronsfisk pÄ en Cisco Kid av alla drag! En drös mindre gÀddor till landades men inget som Àr vÀrt att nÀmna egentligen.

Noterbart Àr att pÄ de flesta av mina hugg sÄ lyckades Àven Erik kroka en gÀdda under inhÀmtningen av wobblern, detta hÀnde minst 5-6 gÄnger!

Fler bilder och videos kommer att komma upp senare.

// Robbin

Fćngsttabell
Fiskart Vikt / längd Fćngad av
Abborre 1.00 kg / 43 cm Fiskare #1216
Abborre 0.90 kg / 41 cm kirefors
GĂ€dda 8.10 kg / 106 cm kirefors
GĂ€dda 4.68 kg / 90 cm kirefors
GĂ€dda 4.20 kg / 89 cm kirefors
GĂ€dda 3.30 kg / 84 cm kirefors
GĂ€dda 1.50 kg / 74 cm kirefors
Bilder
Lämna en kommentar
För att lämna en kommentar mćste du först logga in
Inlägg
Bli den första att lämna en kommentar!