29 Jun 2012 | Gädda

Skrivet av Fiskare #1216.
Deltagare: kirefors

Inför: Nordanvinden vänder till södervindar och det kommer flyga fiskar, typ!

Efter: Det märktes verkligen att vinden vände, den vände rejält, det var nästintill metersvågor till och från på sjön. Tanken var att vi skulle åka till Kornsjö men då Erik har 3 bomturer där i rad så var han inte så motiverad, istället bar det av till en annan sjö.

gäddmadamen som jag nyss köpt levererade omgående en 2 kgs Gädda, vi hade flera hugg den första timmen men när Erik fick den fulaste gäddan vi någonsin sett så var det startskottet till en av de bästa fisketurerna jag har varit med om!

I samband med att vinden vände till södervind och på en och samma sträcka drog Erik upp gäddor på löpande band med sin superwobbler, allt ifrån 0+ till ett monster på 8,1 kg och 106 cm. Jag själv nöp några gäddor men ingen av storlek. I samband med att det började dra ihop sig till lunch fick Erik en Abborre på 0.9 kg, även den på en stor trollingwobbler!

Efter en stärkande lunch bestående av korv med bröd så bar det av igen, tyvärr avtog huggen en aning och snittvikten sjönk rejält, vi lyckades dock knäcka ett PB.

Jag har aldrig fått någon större abborre och lyckades med att kroka en bronsfisk på en Cisco Kid av alla drag! En drös mindre gäddor till landades men inget som är värt att nämna egentligen.

Noterbart är att på de flesta av mina hugg så lyckades även Erik kroka en gädda under inhämtningen av wobblern, detta hände minst 5-6 gånger!

Fler bilder och videos kommer att komma upp senare.

// Robbin

Fångsttabell
Fiskart Vikt / längd Fångad av
Abborre 1.00 kg / 43 cm Fiskare #1216
Abborre 0.90 kg / 41 cm kirefors
Gädda 8.10 kg / 106 cm kirefors
Gädda 4.68 kg / 90 cm kirefors
Gädda 4.20 kg / 89 cm kirefors
Gädda 3.30 kg / 84 cm kirefors
Gädda 1.50 kg / 74 cm kirefors
Bilder
Lämna en kommentar
För att lämna en kommentar måste du först logga in
Inlägg
Bli den första att lämna en kommentar!