5 Apr 2012 | Fox System Drifter gav utdelning...

Skrivet av Fiskare #1362.

Gav mig ut pÄ gÀddmete idag dÄ isen slÀppt pÄ halva favoritsjön ( HÀngsjön i BollnÀs ) tacklade upp ett vanligt flötmete för gÀdda och krokade pÄ en sprallig mört och kastade ut. Sedan satte jag mig och gjorde i ordning segelflötet frÄn Fox, tog vÀl ca 15 min innan jag var helt nöjd med setupen och jag knallade ivÀg till samma plats som jag lagt ut det första spöt.
Kastade ut och allt sÄg ut att fungera klockrent, vinden tog tag i seglet och de började sakta driva ner förbi mitt andra flöte...
UpptÀckte att banksticken satt dÄligt sÄ jag började fumla med ena handen i spöt och banksticken i den andra för att hitta nÄgonstans som kÀlen hade slÀppt för att fÄ ner den.
VÀl nere i marken med bansksticken sÄ tittade jag upp och sökte med blicken efter seglet...
-Borta ?
-Gjorde jag nÄgot fel nÀr jag tacklade upp ?
- NEJ ! De Àr ju fisk !
Gjorde ett mothugg och kÀnde att de var helt stumt i andra Ànden av linan, höll tryck óch nu började linan vandra frÄn sida till sida dÀr ute i vattnet...
KÀnde direkt att detta var en bÀttre fisk och jag fortsatte drilla in den, bromsen var lite för löst stÀlld sÄ gÀddan lyckades lÀgga sig bakom nÄgot pÄ botten och jag kunde konstatera att jag satt i botten med grejerna.
Gjorde som jag blivit lĂ€rd av min goda vĂ€n och fiskekamrat Örjan Sjöhom och öppnade bygeln pĂ„ rullen och drog ut lite lina för att se om inte gĂ€ddan skulle kunna trassla ut sig sjĂ€lv...
Efter nÄgra sekunder sÄg jag hur seglet kom upp till ytan, sÄ jag vevade snabbt in sÄ jag fick tillbaka tryck pÄ spöt och nu var fajten igÄng igen.
Efter ca 5 min drillande sÄ var hon Àntligen framme vid vasskanten och jag kunde ta ett fint gÀlgrepp och kroka loss henne.
Fick ett par fina bilder men dessvÀrre sÄ Àger jag ingen vÄg Ànnu, upskattade vikten till 8-10kg ca 105-110cm och i god kondition.
Uppskattningsvis ser jag denna gÀdda som nytt Pb, och Àven om jag inte kan regga henne sÄ kan jag bara konstatera att jag Àr extremt nöjd med dagens resultat och fantastiskt imponerad av möjligheterna som ges med ett segelflöte.
Att kunna tÀcka av mer eller mindre en halv sjö frÄn en och samma plats mÄste ju vara det ultimata sÀttet att fiska gÀdda pÄ enligt min egen uppfattning, just att unna kasta ut mot vinden ca 2-3m frÄn land för att sedan kunna se segelflötet sakta komma glidande förbi dÀr man stÄr och sedan fortsÀtta ner med vinden. Helt enkelt ett fenomenalt sÀtt att fiska av en lÄng vasskant eller liknandne.
Eller att sÀtta sig med vinden i ryggen och kasta ut för att sedan lÄta riggen segla ner sÄ lÄngt som vinden orkar dra ut lina, vilket verkar vara oÀndligt lÄngt med dem vindar som jag fiskade i idag.
SÄ idag bjöd alltsÄ Ärets första gÀdda upp till dans och jag Àr aldrig sen att ta pÄ mig dansskorna igen för en trÀff med dessa fantastiska fiskar som lurar i vÄra svenska vatten.
Detta fick vara startskottet för min gÀddsÀsong 2012 sÄ nu kör vi !
-Skitfiske !

Bilder
Lämna en kommentar
För att lämna en kommentar mćste du först logga in
Inlägg
Bli den första att lämna en kommentar!