28 Jan 2012 | Angling Voxsjön & Lake Segersta

Skrivet av Fiskare #1362.
Deltagare: Fiskare #1366

Fredag klockan slÄr 15:00 och jag slutar Àntligen jobba, hela dagen har bestÄtt av stress och Àn Àr den inte slut. Kastar mig i bilen och brÀnner ner till fiskebutiken för att kompletera upp inför anglingen som Àr planerad till lördag morgon. Vippor bjÀllror knallskott, telefonen ringer de Àr svÀrmor som undrar var jag Àr.

-Ja hej de va jag, var Àr du dÄ?
-Jo jag Àr nere pÄ stan men jag Àr pÄvÀg ut till dig nu.
- Ok, va bra ! jag vill Äka senaste 16:30 för tÄget gÄr 16:50.
-Javisst ja kommer strax...

Hem hÀmta hunden och brÀnner ivÀg, vÀl framme möts jag av en lÀtt irriterad svÀrmor som springer runt och svÀr över nÄgot borttappat klÀdesplagg.
30 min senare bÀr det av mot tÄgstationen.

-Ok, tack för skjutsen hÀr Àr mitt Ok-kort sÄ ni kan ta er till BorlÀnge
-Och du kan du kolla oljan!

-Javisst jag Ă„ker till Ok nu och tankar...

Tankar bilen full kör bortfrÄn pumpen, öppnar huven drar upp stickan för att kolla oljan.
-Snustorr !!???

In köper olja för 700:- kommer ut och börjar fylla. 1liter 2liter, 3liter olja fick ja i innan stickan visade rĂ€tt nivĂ„. Åker hem kastar mig i duschen, svider om hoppar i bilen Ă„ker och hĂ€mtar upp PĂ€r. Nu Ă€ntligen pĂ„vĂ€g till BorlĂ€nge för att fiska upp Erik som ska vara med och angla.

VÀl framme i BorlÀnge kliver vi ur bilen knallar in genom porten och ringer pÄ dörren...
-Fan Àr inte det hÀr fel hus?
-Jo ja tror fan de! sÀger PÀr

Just som vi trodde att ingen var hemma öppnades dörren av en blond kvinna som titta frÄgande pÄ oss...

-UrsÀkta vi tog fel hus..
-Mhm... va de Ànda som kom ur hennes mun samtidigt som hon drog igen dörren i ansiktet pÄ oss.

-JÀvla grinkÀrring!

Hittar rÀtt hÀmtar upp Erik och piskar hem mot BollnÀs igen, vÀl hemma hinner klockan slÄ lördag morgon 01:30 innan vi gör kvÀller.

06:10 larmet gÄr pÄ telefonen och jag fumlar med fingarna pÄ touch-screenen för att försöka fÄ tyst pÄ fanskapet.

-Usch trött som bara fan!

Upp koka kaffe och ivÀg, anlÀnde till PÀr lastade bilen och for mot Sörbo/FjÀle, lastade ur bilen och började konka alla grejer ut till sjön. Borrade upp för 8 angeldon och nÄgra metspön, sen serverade PÀr goda ostmackor och till dem en kopp kaffe.

Efter ca 2 timmar utan minsta tendens till fisk sÄ bestÀmde vi oss för att flytta vidare lÀngre ner i sjön sÄ vi packade ihop lastade bilen och for. NÀsta plats hade redan haft besök sÄ dÀr fick vi ca 15 hÄl borrade klara och övergivna. Riggade upp allt vi hade och sen va de full sjÄ med att göra i ordning tafsar av Pike Wire medan vi vÀntade pÄ att de skulle smÀlla till.

SmÀllen kom aldrig och kl 14:00 tog vi och lastade bilen igen och for hem för en kort upptining och kaffe innan vi skulle ge oss av mot Segersta för att försöka fÄ trÀffa laken.

ca 16:30 framme i Segersta och vi borrar upp hÄl och gör i ordning mete och pimpel, Erik och PÀr satte igÄng direkt och jag var inte sen dÀrefter. De tog inte lÄng tid förens jag krokade min första fisk för dagen och det var en lake som jag uppskattar lÄg kring kilot.
Bytte plats och satte mig nÀrmare iskanten mot strömmen till och sÀnkte ner jiggen, knackade nÄgra gÄnger i botten sen lÀt ja den vila...

Ett lÀtt ryck i spötoppen och jag gjorde mothugg, de va en liten rackare runt halvkilot.
Jag stannade kvar vid strömkankten och fiskade samma hÄl och en kort stund senare kÀnde jag att de va nÄgot som rotade runt vid jiggen...

VÀnta....vÀnta.... - Mothugg !

Och upp kommer en fin fisk pÄ 2010g för att vara exakt, tyvÀr kunde jag inte mÀta henne dÄ jag saknade grejer. SÄ efter en lÄng lÄng fredag och en vÀldigt trög förmiddag med angling utan resultat sÄ fick jag Àntligen min belöning.

Imorgon blir de anglingsförsök i HÀngsjön!

Bilder
Lämna en kommentar
För att lämna en kommentar mćste du först logga in
Inlägg
Bli den första att lämna en kommentar!