1 Jan 2012 | Första fisket 2012!

Skrivet av Fiskare #1245.
Deltagare: Fiskare #1247

Det var nog inte mÄnga fler Àn jag och Björn som gick upp kl. 7 pÄ nyÄrsdagen för att fiska, men kul var det! Kl. 08.07 satte vi oss i bilen och rullade mot isen, taggade som alltid.

Björn fÀrgade sina med karamellfÀrg - 4 av 7 gÀddor tog karamellfÀrgat. Första fÀllet kom strax innan 10, en inte alltför stor gÀdda som tagit strömmingen.

NÀr den gÄtt tillbaka var jag precis pÄvÀg att fixa nytt agn pÄ mitt spö dÄ det fÀllde pÄ spöt bredvid. Björn rusade dit samtidigt som jag slÀppte strömmingen och sprang för att hÀmta landningsgrejerna. Den hÀr var lite större men vÀldigt smal. Hur som helst en bra start pÄ dagen med tvÄ gÀddor inom 5 minuter! Redan 20 minuter senare var det dags igen, denna gÄng satt bÄde jag och Björn och kollade pÄ vippan nÀr den ryckigt drogs ner mot hÄlet innan linan löste ut. Vi hade stÀllt upp filmkameran sÄ Björn satte igÄng den innan jag satte mothugget, kan vara bra att fÄ lite filmmaterial. Efter en ganska kort drillning fick en gÀdda pÄ dryga 4 kg syna landningsmattan.

Dagen fortsatte med bra fiske. Vi fick ganska snabbt tvÄ gÀddor till, en pÄ 4,55 och en annan pÄ 4,62. Den senare var bara 77,5 cm lÄng och sÄg riktigt bitig ut! Vi hade en uppÄtgÄende trend under hela dagen och gÀddorna hade bara blivit större och större sÄ vi hoppades kunna fÄ nÄgot riktigt stort innan dagen var till Ànda.

Efter dessa gÀddor gjorde vi i ordning lite mat samtidigt som vi lÀt filmkameran rulla ifall det skulle hÀnda nÄgot. Det dröjde inte mer Àn 4 minuter innan Björn utbrast: "FISK!", och rusade mot hÄlet. Mothugget mötte dessvÀrre inget motstÄnd och en snopen Björn fick istÀllet se en oskadd strömming komma flygandes upp ur hÄlet. Det var knappt nÄgra mÀrken pÄ strömmingen men det blÄste ingenting alls sÄ det kÀndes osannolikt med ett vindfÀll.

Vi kunde i alla fall fortsÀtta med maten och hade en dödperiod pÄ sÀkert 1,5 h i alla fall innan det Àntligen fÀllde pÄ ett av Björns spön. Björn satte mothugget och jag stÀllde upp filmkameran. Björn kÀnde direkt att denna var av lite grövre kaliber och nÀr vi inte alls sett gÀddan nÄgonting under den första minuten började vi hoppas pÄ stort. Upp ur hÄlet kom i alla fall en 97 cm lÄng gÀdda pÄ 6,5 kg, inte sÄ stor som vi hoppats pÄ men ÀndÄ en fin fisk.

Efter vi Äterutsatt den fÀllde det i samma hÄl bara 10 minuter senare. Denna gÄng skulle vÄr fina trend brytas för dagens sista gÀdda var bara pÄ dryga 3,5 kg. Sammfattningsvis ÀndÄ en lyckad förstatur för Äret!

Bilder
Lämna en kommentar
För att lämna en kommentar mćste du först logga in
Inlägg
Bli den första att lämna en kommentar!