26 Dec 2011 | IsmetespremiÀr

Skrivet av Fiskare #1245.
Deltagare: Fiskare #1247, Fiskare #1248

Det var med spÀnning jag, David och Björn försiktigt gick ut pÄ isen denna blÄsiga lovmorgon. Vi kollade tjockleken pÄ isen lite dÄ och dÄ, och nÀr vi kommit ut en bit kÀndes det inte sÄ sÀkert dÄ isen var vÀldigt tunn. Vi hade först tÀnkt vÀnda hemÄt igen men det kÀndes ju trist att göra det nÀr man vÀl tagit sig ut, sÄ vi tÀnkte att vi lika gÀrna prova nÀra land. StorgÀddan kan lika gÀrna stÄ pÄ grunt vatten.

Det blÄste vÀldigt mycket idag, inte en jÀmnstark konstant vind, utan ofta kraftiga vindbyar som ville dra med sig det mesta som vi hade med oss pÄ den blanka snöfria isen. Vi drog dÀrför in vÄr packning ganska nÀra land för att fÄ sÄ mycket skydd frÄn vinden som möjligt, sÄ vi klarade oss rÀtt bra ÀndÄ. Vi satte igÄng att borra hÄl relativt nÀra land och satte först ut tre spön rÀtt snabbt innan jag fortsatte att borra ett gÀng hÄl. Det dröjde inte alltför lÀnge innan det fÀllde pÄ det mittersta spöt i hÄlet jag hade valt. Rullen skrek dÄ linan rusade ur rullen i en vÀldig fart medan jag gled över isen till hÄlet. Jag fattade grepp om spöt och satte ett hÄrt mothugg och möttes av ett par ganska tunga knyckningar, och efter en bra fajt kunde vi landa en hyfsat fin gÀdda pÄ nÀrmare 5 kg. GÀddan var vÀldigt pigg och ville snabbt sticka ner i hÄlet igen sÄ vi hann trÄkigt nog inte ta nÄgra bilder.
Inte alls lÄngt dÀrefter fÀllde det pÄ spöt bredvid, Davids spö. Jag och David tog oss till spöt dÀr David drog till med ett bra mothugg, och Björn som knappt hade nÄgot fotfÀste pÄ isen kÀmpade i motvinden med landningsmatta och vÄgsÀck i hÀnderna. Vi kunde snabbt dÀrefter landa dagens andra gÀdda!

NÀsta fÀll kom strax efter 11, denna gÄng pÄ Björns spö lite lÀngre ut. Efter en rÀtt snabb drillning kunde vi landa dagens lÀngsta men inte tyngsta gÀdda.

Nu var det en dödperiod ett tag sÄ vi passade pÄ att steka Àggröra pÄ spritköket och koka bullens. Mitt i maten sittandes med en tekopp i handen fÀllde det pÄ ett av Björns spön, och i all iver sÄ spiller jag sÄklart ut mitt te över stolen. Dagens sista gÀdda Àr lite mindre Àn den förra men vi fÄr till en snygg bild pÄ den i alla fall!

DÄ var alltsÄ premiÀren bortgjord, en under omstÀndigheterna ÀndÄ hyfsat godkÀnd premiÀr.

Bilder
Lämna en kommentar
För att lämna en kommentar mćste du först logga in
Inlägg
Inlägg frćn 29 Dec 2011
pikealot: Vad kul att ni fÄtt göra ispremiÀr, gav mersmak kan jag förstÄ!:)
Inlägg frćn 30 Dec 2011
Fiskare #1245: Ja det var skoj trots att det inte riktigt blev som tÀnkt, men det blir mer fiske snart ;)
pikealot: Helt rÀtt!
Inlägg frćn 31 Dec 2011
Fiskare #1245: Blir t.o.m. fiske imorrn pÄ nyÄrsdagen! :D
Inlägg frćn 1 Jan 2012
pikealot: Vad trevligt, aldrig fel med fiske!;)