6 Jun 2011 | Gäddfisketuren som blev nått helt annat!

Skrivet av Huuhka.
Deltagare: Fiskare #1058

Jag och Philip använde en ledig måndag till att ge oss ut på lite gäddfiske med målet inställt på att få lite gädda på gäddmete. Fisket var extremt trögt och vi lyckades endast landa 3 gäddor på spinn med 3,5 i topp innan vi började fundera i andra banor.
Jag sa lite skämtsamt till Philip, "Ska vi inte åka och ta oss ett svenskt rekord istället?" "Ja, de kan vi göra" fick jag till svars och vi begav oss ut till de yttre delarna av fjärden där vi för några fisketurer sedan fångade en hel del simpa. Målet med att vi fiskade dom var att se på ett ungefär hur mycket en simpa väger då ingen av oss vägt någon förut. På den turen fick jag en simpa som vägde 290 gram, 10 gram ifrån storfiskregg och 40 gram från de dåvarande svenska rekordet. så vi förstod att de skulle vara möjligt att bräcka med lite tur. Metoden vi använde för fisket var till en början bara en strömmingshäckla men så skickade Philip ner en vit curly tail jigg bara för att se vad som hände, och nästan omgående small de till även på jiggen! Simporna bara sög i sig jiggen och vi landade många. Men på dagens tur krävdes inte ett högt antal innan den stora kom. redan den fjärde fisken i båten visade på 360 gram på våra vågar och vi förstod att de var ett rekord. Vi sparade simpan levande i en balja i båten och fiskade vidare. Simporna fortsatte komma in i båten och jag fick en till på 290 gram. irriterande nära. så strax innan vi packade ihop för att få fisken vägd på krönt våg satt den äntligen där för mig, 300 g prick och storfiskregg. Nu var vi båda nöjda och glada och vi åkte för att väga den på statoils krönta våg som visade på 365 gram! En rolig detalj var att Philip utan att fundera för mycket på vad han gjorde satte tillbaka fisken innan han tagit en poseringsbild med fisken och fick då springa som en galning efter en håv och lyckades faktiskt fånga den igen så han kunde ta sin poseringsbild innan fisken fick simma hem.

Fångsttabell
Fiskart Vikt / längd Fångad av
Simpa 0.37 kg / 31 cm Fiskare #1058
Simpa 0.30 kg / 28 cm Huuhka
Bilder
Lämna en kommentar
För att lämna en kommentar måste du först logga in
Inlägg
Inlägg från 20 Jun 2011
kirefors: Haha grattis till storfiskregg och svensk rekord ;)
Huuhka: Tack och bock! De va riktigt roligt!
Fiskare #1069: Grattis till Philip! Å till dig med Martin! Kanske blir att åka ut och testa simpa.
Fiskare #1058: Tack så mkt :D riktigt trevlig tur:)
pikealot: Fan vad roligt att ni ändrade er och bytte helt fiskemetod! Stort grattis till er båda! Är ju lätt att man bara nöter på då man bestämt sig för att meta, som i ert fall gädda.=)
Huuhka: Ja grejjen var att vi såg massor med gädda och placerade mörtarna alldeles framför näsan på dom utan att nått hände så motivationen försvann, och såhär i efterhand så var de ju bara bra! :-)
pikealot: Ja, det var ju helt rätt beslut ni tog.:)
Inlägg från 21 Jun 2011
Fiskare #1099: Tufft! härligt, grattis till er båda.