Någon som vet vad detta är?

Vi fick denna under vårt senaste metespass. Ser ut som en sarv men lite som id också. Samma kroppsform som sarv och extremt röda fenor som sarven har men vi är inte säkra. Om det är sarv är det reg och då troligtvis det sarv-reg som tagits längst norrut!

Uppladdad av Fiskare #1245
Bildkategori: Övriga fiskebilder
Bild tagen 16 Aug 2012
Lämna en kommentar

För att lämna en kommentar måste du först logga in

Inlägg från 18 Aug 2012
Fiskare #1108: Jävlar, ser ut som Sarv, iaf dom blodröda fenorna...
Fiskare #1245: Ja fenorna ser verkligen ut som sarv!
Inlägg från 19 Aug 2012
Fiskare #1077: Grattis! det är sarv. vart fick ni dem om man får fråga :-)????
Fiskare #1245: Är du säker på att det är sarv? Det är i umeälven i Umeå :)
Fiskare #1077: Sorry! det är en id. tittade lite snabbt bara men nu när jag kollade närmare så ser man tydligt att det är en id. vissa brukar bara ha mer framträdande rödfärg, samt att sarven har underbett och är mer guldaktig i fjällen osv. Dock!! så finns det stor sarv i ume. Vet att de fått någonstans där men vet inte vart. http://www.eu.purefishing.com/blogs/sv/nichlas-lundgren/2012/05/26/vi-bryter-granser/ Vart i umeåälven sitter ni? jag ska dit på fredag och fiska id :-)
Fiskare #1150: Kan det vara en hybrid id-sarv?
Fiskare #1245: Jo jag vet det där med underbettet, dessutom ser hela skallen ut som på en id tycker jag :) jo jag har en kompis i umeå specimen som tagit en på dryga kilot kring Umeå också :) lite olika ställen, testade ett nytt ställe igår :) ska du fiska själv på fredag?
Inlägg från 20 Aug 2012
Fiskare #1077: thomas- Sarv och Id kan inte bilda hybrider. vi kollade upp det då vi misstänkte det i en å i söderhamn också. en biolog sa de. Jag ska fiska tillsammans med två klubbkamrater fårn SK Hellfish :-) Jag hoppas på en redigt stor ID då, vet dock att det kan vara lite svårt då det gäller umeåälven. Provade förra året och det var inget drag den dagen
Fiskare #1245: Okej nice :) vi ska ut imrn och nöta igen, hoppas på en regga snart! Har lagt 4 pass nu tror jag, 2530 är det största supplag dragit upp än så länge