24-25 Aug 2013 | Harrfiske

Skrivet av Huuhka.

Åkte ivĂ€g pĂ„ en 2 dagars harr resa till en sjö som tidigare slĂ€ppt en del regg harrar i hopp om att kunna regga eller Ă„tmindstĂ„nde fĂ„ höja pb litegrann.

Kom ivÀg sent och var inte pÄ plats vid sjön förÀn vid 18-19 tiden pÄ lördagen men förhoppningarna var ÀndÄ rejÀlt höga. Dock sÄ började fisket riktigt segt och inte mycket vakande fisk var igÄng. Vi fick jaga ifatt en grupp vakande fisk pÄ andra sidan sjön och vÀl pÄ plats sÄ hÀnde det grejjer, inom loppet av 20 minuter hade jag landat 3 harrar som alla lÄg över mitt dÄvarande harr pb! Riktigt kul! Tyngsta av dessa var pÄ 830 gram. Efter detta blev det mörkt och inte mycket mer hÀnde sÄ vi laddad för dag tvÄ.

Tidigare denna gÄng och idag skulle det hÀnda! paddlade ut med flytringarna pÄ en spegelblank sjö och endast ett fÄtal vak syndes. Vi valde att börja fisket runt ett par stenar i mitten av sjön som var omgiven av ett massivt stim av harryngel. Inte mycket hÀnde för mig men min polare Micke drog tre harrar efter varandra men inge större fiskar, alla runt halvkilot.
Jag fick syn pÄ en del vakande fisk lÄngt ut i mitten av sjön och bestÀmmde mig för att paddla dit, och vÀl pÄ plats kom en vak omedelbart inom kastlÀngd sÄ jag la ut flugan och vÀntade och utan förvarning sögs den ner av dagens första harr! Yes! En hyfsad fisk runt 7 hg. Och knappt hann jag hÀmta andan innan harr nummer tvÄ klev pÄ, en nÀstan identisk fisk kanske lite större.
Under tiden hade min bror och hans kompis anlĂ€nt och paddlat ut och fiskat av strandzonen med viss framgĂ„ng. Tills jag hörde de jag hört allt för mĂ„nga ggr förr, ett rungande "Åhh Helvete!" ekade ut över sjön och jag förstod att de var Ă€nnu en stor harr pĂ„ gĂ„ng.. Jag la mig stilla och lyssnade efter en storleksanvisning och fĂ„r höra "över 60".
SÄ tyvÀr nÀr det var dags för vÀgning gjorde den ett ryck och slet sig sÄ nÄgon vikt fick vi inte pÄ den, synd! Tror nog att de var reggfisk.

Efter de hĂ€r sĂ„ blev de ett totalt stiltje i fisket med nĂ„n enstaka liten fisk i flera timmar tills jag bestĂ€mmde mig för att byta till vĂ„tt och börjar slĂ€pa en wooly bugger med guldhuvud efter flytringen medans jag byter plats. Precis nĂ€r jag kommer till platsen jag tĂ€nkt sĂ„ nyper det till, en tung fisk som stöter efter botten kommer in mot mig men sĂ„ slĂ€pper den! Aaahh! Jag skickar ut flugan pĂ„ nytt direkt och sĂ„ nyper det till igen! Är de samma fisk? undrar jag dĂ„ den beter sig likadant. Den trycker ett tag pĂ„ botten innan jag fĂ„r upp den och ser direkt att de Ă€r ett pb, landningen gĂ„r förvĂ„nande lĂ€tt och jag mĂ€ter fisken till 53 cm och 1170 gram! HĂ€rligt! Vilken lĂ€ttnad! Nu lossnar det ordentligt och pĂ„ samma omrĂ„de fĂ„r jag ytterligare 2 fiskar pĂ„ 50 cm, 1100 och 960 gram och brorsan nyper Ă€ven han 2 st runt 50 cm. Ytterligare 5-6 harrar kommer efter det med topp runt 8 hg.
Dagen lider mot sitt slut och vi beslutar oss för att ge oss, men vi Àr pÄ andra sidan sjön sÄ de blev till att slÀpa wolly buggers heela vÀgen tillbaka och vi avrundar med 2 harrar var runt halvkilot pÄ vÀgen hem.

Helt godkÀnt fiske dessa 2 dagar med ca 30-35 landade harrar med topp runt 60 cm och ungefÀr 5-6 över 50 cm. Jag slog mitt pb 2 ggr om och landade tillslut pÄ 1170, Gött!

Fćngsttabell
Fiskart Vikt / längd Fćngad av
Harr 1.17 kg / 53 cm Huuhka
Harr 1.10 kg / 50 cm Huuhka
Harr 0.96 kg / 50 cm Huuhka
Bilder
Lämna en kommentar
För att lämna en kommentar mćste du först logga in
Inlägg
Inlägg frćn 26 Aug 2013
kirefors: Kul att er satsning lyckades och grattis till personbÀsta i flertal :)
Inlägg frćn 28 Aug 2013
Huuhka: Ja de va riktigt kul! Synd att jag inte fick komma i kontakt med nÄn av de allra största som vi fick pÄ resan men de va riktigt kul ÀndÄ!
Fiskare #1150: Grattis Martin till pb =) Vilket fint fiske du har haft, och vilken fin berÀttelse.
Inlägg frćn 30 Aug 2013
Huuhka: Tack sÄ mycket Thomas! De va ett par riktigt hÀftiga dagar, enorma harrar fanns dÀr! Efter ett tag tyckte man att 8-9 hg harrar var smÄ! Riktigt roligt var det