Smogäddern
2012-05-28 | kirefors
Var hem till byn för att hämta båten inför morgondagens fiske och passade på att dra lite smogädder. Vi fick 24 smogädder, alla under 2.2 kg - Västansjösjön är sig lik!
Var hem till byn för att hämta båten inför morgondagens fiske och passade på att dra lite smogädder. Vi fick 24 smogädder, alla under 2.2 kg - Västansjösjön är sig lik!
Skulle ut med familjen och äta, passade på att ta med spöt och rigga upp lite bottenmete med mask. Efter ett par rejäla hugg, satte sig till slut tre fina ålar på kroken. Släppte t... Läs mer »
Skulle ut med familjen och äta, passade på att ta med spöt och rigga upp lite bottenmete med mask. Efter ett par rejäla hugg, satte sig till slut tre fina ålar på kroken. Släppte tillbaka alla fiskar. Tidigare i veckan flöt det runt en död karp på 12-15 kg i vallgraven. Det gömmer sig en del stora fiskar på den sketna botten ;) Sket fiske på er!
Var nere i två omgångar på Sjön idag med syrrans smågrabbar. Första vändan på förmiddagen drog vi upp 7 gäddor. Andra vändan fick vi bara 1 gädda. Vattentempen låg på 11-12 grader ... Läs mer »
Var nere i två omgångar på Sjön idag med syrrans smågrabbar. Första vändan på förmiddagen drog vi upp 7 gäddor. Andra vändan fick vi bara 1 gädda. Vattentempen låg på 11-12 grader men fisken var inte riktigt på hugget, hade fortfarande maskar på sig och högg inte alls distinkt. När som helst släpper det ;)
Reunion #2: 30-31 maj
2012-05-30 t.om 2012-05-31 | kirefors
En vecka senare. Har gäddorna vaknat mån tro?
En vecka senare. Har gäddorna vaknat mån tro?
Idmete!
2012-05-12 | user1245
I helgen åkte jag och Ludde på ett idmetespass, ett pass som det blev helt osannolikt bra fiske på. Detta pass var också mitt allra första idmete så jag var extra taggad för att få... Läs mer »
I helgen åkte jag och Ludde på ett idmetespass, ett pass som det blev helt osannolikt bra fiske på. Detta pass var också mitt allra första idmete så jag var extra taggad för att få prova på något nytt fiske!

I bilen på väg dit så snackade vi om hur vi trodde fisket skulle vara. Ludde garanterade fisk, så jag litade på honom och satte upp mitt första mål som var att slå mitt väldigt gamla PB på 1,5 kg som jag fick vid något abbormete för säkert 10 år sedan. Ludde hade ju bara två dagar tidigare tagit nytt PB med en romstinn id på 54 cm och 2,37 kg, så förhoppningarna fanns ju där helt klart.

Det dröjde inte länge alls innan första fisken landades, det var faktiskt på Luddes första kast som den kom. Det var ingen gigant men ändå uppskattad på 1,5+, en helt okej fisk att börja dagen med. Under en ganska kort period drog Ludde ett par fiskar till, men jag hade inte riktigt flytet i bör... Läs mer »
Metesresa söderöver!
2012-05-05 t.om 2012-05-08 | user1057
Åkte ner för fyra dagars fiske uppdelat i 2 dagar Bollnäs och 2 dagar Gävle!
Lördag:
Kom ner vid kl 15 och mötte Jens på platsen, han hade fiskat ett tag men bara fått mört så v... Läs mer »
Åkte ner för fyra dagars fiske uppdelat i 2 dagar Bollnäs och 2 dagar Gävle!
Lördag:
Kom ner vid kl 15 och mötte Jens på platsen, han hade fiskat ett tag men bara fått mört så vi nötte på och hade ett riktigt slött fiske. Inte förän kl 20 kom den första fisken vi sökte efter, en vimma! Jens visade vägen och de dröjde inte länge innan jag också kunde landa en vimma som visade sig vara ett nytt pb! Riktigt roligt! Efter det nötte vi på utan framgång och åkte hem vid 23.
Söndag:
Dagen började med att vi kollade in en plats för lite Sarv fiske som visade sig vara omöjlig att fiska, så Jens föreslog en sjö med både sarv och björkna i och jag tyckte det lät som en bra ide då jag aldrig landat någon Björkna förr och de skulle vara kul med en ny art.
Vi satte oss till rätta i en riktigt mysig del av ett större sjösystem och mäskade upp 2 platser och var glada i hågen. Men de visade sig va... Läs mer »
Reunion #1: 18-21 maj
2012-05-18 t.om 2012-05-21 | kirefors
Det har varit trögt fiske i helgen, högt vattenstånd och brunfärgat vatten kombinerat med regnväder och vind. Vi fick väl en 10 gäddor per dag, med 4 kilo som störst i slutet på 4:... Läs mer »
Det har varit trögt fiske i helgen, högt vattenstånd och brunfärgat vatten kombinerat med regnväder och vind. Vi fick väl en 10 gäddor per dag, med 4 kilo som störst i slutet på 4:e fiskedagen. Det har dock blivit en hel del episka filmklipp för Bottennapp, en hel massa gott att äta/dricka samt trevligt sällskap framförallt!
Imorgon smäller det, första sollefteåturen för i år, efter att ha kollat fångstrapporterna från nipstadsfisket de senaste 7 åren så bör det finnas öring av bra storlek i Ångermanäl... Läs mer »
Imorgon smäller det, första sollefteåturen för i år, efter att ha kollat fångstrapporterna från nipstadsfisket de senaste 7 åren så bör det finnas öring av bra storlek i Ångermanälven vid denna tidpunkt. Målet är minst 1 landad fisk.
Till en början trögt fiske, vi testade balanspirk, mormyska, blänke, pirk.. inget dög. Sen närmare 12-tiden kom en huggperiod och vi drog 3-4 st abborrar på ca 5 hg, samt några min... Läs mer »
Till en början trögt fiske, vi testade balanspirk, mormyska, blänke, pirk.. inget dög. Sen närmare 12-tiden kom en huggperiod och vi drog 3-4 st abborrar på ca 5 hg, samt några mindre. Fick upp en abborre med en löja i munnen, så jag agnade löjan på en krok och hissade ner på 4m, ganska omgående nappade en 4 hg abborre. Löjan var kvar i munnen så jag gjorde om samma procedur och fick ytterligare en liknande abborre, men då var löjan borta :/ Packade ihop vid 14:30 och då haglade det!
Äntligen är det dags. Möjligtvis en smula tidigt att fiska från båt, men vad gör man! Även om vi inte får kontakt med fisk är det nog så härligt att komma ut på öppet vatten ;) Vi ... Läs mer »
Äntligen är det dags. Möjligtvis en smula tidigt att fiska från båt, men vad gör man! Även om vi inte får kontakt med fisk är det nog så härligt att komma ut på öppet vatten ;) Vi tänker testa långsam flötestrolling och jerktrolling.

Hade kontakt med en större abborre på balanspirk från båtkanten, men den gick loss :/
Idpremiär
2012-04-01 | user1057
Återförenades med några gamla klasskamrater och även några nya ansikten för Idfiske för första gången 2012.
Åkte ner mot Gävle för att fiska och vädret såg till en början stabilt ... Läs mer »
Återförenades med några gamla klasskamrater och även några nya ansikten för Idfiske för första gången 2012.
Åkte ner mot Gävle för att fiska och vädret såg till en början stabilt ut. Det skulle inte hålla. Regn, snö, hagel och sol om vartannat. Men åtminstone så var fisket bra! Började fint med att jag fick 2 idar rätt fort, även de andra drog id i ganska rask takt på både bottenmete och flötmete. Det dröjde nån timme innan den första iden över 2 kg kom, och efter det kom ytterligare 4 fiskar över två, och den största tog Daniel på flötmete med majs på en vikt av 2614 gram, endast 86 gram ifrån storfisk regg! En riktigt romstinn och fet fisk. Största för mig var endast 1820 gram vilket var litet för dagen, men jag var lika nöjd för det! Vi hade också ett par fiskar som precis missade 2 kilos sträcket med några få gram. Närmast var 1990 gram. Nu längtar man mer än nånsin till att isen sk... Läs mer »
Gav mig ut på gäddmete idag då isen släppt på halva favoritsjön ( Hängsjön i Bollnäs ) tacklade upp ett vanligt flötmete för gädda och krokade på en sprallig mört och kastade ut. ... Läs mer »
Gav mig ut på gäddmete idag då isen släppt på halva favoritsjön ( Hängsjön i Bollnäs ) tacklade upp ett vanligt flötmete för gädda och krokade på en sprallig mört och kastade ut. Sedan satte jag mig och gjorde i ordning segelflötet från Fox, tog väl ca 15 min innan jag var helt nöjd med setupen och jag knallade iväg till samma plats som jag lagt ut det första spöt.
Kastade ut och allt såg ut att fungera klockrent, vinden tog tag i seglet och de började sakta driva ner förbi mitt andra flöte...
Upptäckte att banksticken satt dåligt så jag började fumla med ena handen i spöt och banksticken i den andra för att hitta någonstans som kälen hade släppt för att få ner den.
Väl nere i marken med bansksticken så tittade jag upp och sökte med blicken efter seglet...
-Borta ?
-Gjorde jag något fel när jag tacklade upp ?
- NEJ ! De är ju fisk !
Gjorde ett mothugg och kände att de var helt ... Läs mer »
Fjällfiske
2012-04-07 t.om 2012-04-09 | user1245
Dags för jakten på fjällgäddorna igen, troligtvis även abbarjakt. Denna gång följer David med också vilket är skoj!
Dags för jakten på fjällgäddorna igen, troligtvis även abbarjakt. Denna gång följer David med också vilket är skoj!
Nytt försök för mig och Johan att bidra med fångster i tävlingen. Steg ett är att ta oss ut på isen.
Nytt försök för mig och Johan att bidra med fångster i tävlingen. Steg ett är att ta oss ut på isen.
« 1 2 ... 6 7 8 9 10 ... 21 22 »
326 träffar