Gäddfiske
2016-09-15 t.om 2016-09-17 | kirefors
Efter flera års abborrfiske tar vi ånyo upp vårt intresse för gädda. Vi har planerat en kort tur på torsdag kväll som uppvärmning för att sedan sticka ut arla på fredagsmorgonen ti... Läs mer »
Efter flera års abborrfiske tar vi ånyo upp vårt intresse för gädda. Vi har planerat en kort tur på torsdag kväll som uppvärmning för att sedan sticka ut arla på fredagsmorgonen till en gammal favoritsjö där vi ämnar stanna hela dagen. På lördag testar vi två olika sjöar på för- och eftermiddagen. Återkommer med resultat.

Fredag 09:00-19:00
Förhoppningarna var höga men resultatet var klent. Nästan all fisk stod och tryckte nere på 15 meters djup, men några fick vi ändå att hugga. Den enda nämnvärda var den gädda Thelin fick som vägde 7.3 och var 101 cm. Riktigt bra kondition på den fisken.

Torsdag 16-19:45
Intensiv huggperiod mellan ca 16:00 och 17:30, nio fångade gäddor och minst lika många hugg till under 1,5 timme. 4 kilo som störst. Imorgon siktar vi på att vara ute kl 07:00.
Sjuk gädda
2016-08-28 | cewe
Fick en gädda i Tavelsjön som hade sår/utslag på ryggen. Såg otäckt ut så jag lossade kroken i vattnet , ville inte ha upp den i båten.
Fick en gädda i Tavelsjön som hade sår/utslag på ryggen. Såg otäckt ut så jag lossade kroken i vattnet , ville inte ha upp den i båten.
Asiens Tungviktare
2015-02-01 t.om 2015-02-28 | user1057
Förra årets fiskeresa till Thailand lämnade mersmak hos oss alla tre och beslutet att åka tillbaka var inte svårt att få igenom. Trots att vi fick se och känna på ett flertal magis... Läs mer »
Förra årets fiskeresa till Thailand lämnade mersmak hos oss alla tre och beslutet att åka tillbaka var inte svårt att få igenom. Trots att vi fick se och känna på ett flertal magiska fiskarter i fjol så visste vi att det fanns mycket kvar att fånga, och jag tror alla tre hade en speciell motståndare i bakhuvudet som orsakat oss en hel del sömnlösa nätter sedan vi kom hem. Mekong malen. Fisken som vägrade komma upp ifjol trots ett par försök av Markus och Mikael, fighter på 2 timmar respektive 5 timmar där Mekongen gick segrande ur båda bataljerna. Resan hade en tydligen underton av revansch redan från start.

Vårt första bokade fiskepass var inte förän andra veckan och med den vanliga överladdningen som alltid kommer i början på en resa så tog de några dagar innan vi kom oss ut på vårt första fiske. Och årets första fiske var kanske inte varken den vackraste platsen eller det bästa fis... Läs mer »
Fiske mellan 13:30 - 19:00. De var på hugget. En hel del stora fiskar i båten, 6 st över kilot, men vi tappade en riktigt stor som var på två gånger. Thelin sa att det var den stör... Läs mer »
Fiske mellan 13:30 - 19:00. De var på hugget. En hel del stora fiskar i båten, 6 st över kilot, men vi tappade en riktigt stor som var på två gånger. Thelin sa att det var den största abborren han någonsin sett. Kanske 1.5 - 1.6 kilo, vem vet.
En tyvärr ensam fisketur då alla hade annat o göra en varm fredagkväll, Men vad gör det när man får dra en stor abborre på 1.3 kg
En tyvärr ensam fisketur då alla hade annat o göra en varm fredagkväll, Men vad gör det när man får dra en stor abborre på 1.3 kg
Ännu en sådan där toppendag på sjön då fiskarna verkligen var på hugget och vi lyckades undkomma de värsta regnmolnen och blixtnedslagen. Inte nog med att morsan slog sitt personbä... Läs mer »
Ännu en sådan där toppendag på sjön då fiskarna verkligen var på hugget och vi lyckades undkomma de värsta regnmolnen och blixtnedslagen. Inte nog med att morsan slog sitt personbästa två gånger om, så fick jag den knubbigaste (ej tyngsta) abborren jag någonsin fått. Morsan lyckades dessutom få den större fisken på en mormyska. Hon använde alltså ett litet vekt spö med tunn lina och en liten färgad blyklump med krok (mormyska) som man sätter mask/maggot på. Den fisken har för övrigt fångats två gånger tidigare. Den har karaktäristisk fläck på stjärtfenan som återfinns på tidigare foton av abborrar i den storleken från den sjön.
Drog ut på sjön på egen hand, dels för att meta abborre i det fina vädret men främst för att testa mitt nyinförskaffade dropshot-set. Fisket var rätt trögt, men just innan rådimman... Läs mer »
Drog ut på sjön på egen hand, dels för att meta abborre i det fina vädret men främst för att testa mitt nyinförskaffade dropshot-set. Fisket var rätt trögt, men just innan rådimman började dra in över vattnet så lyckades jag kroka en godkänd abborre :) Bra start på dropshot-karriären, men kanske aningen bortskämd med storlekarna på sistone...
Vi kan rapportera att det rätta knycket verkar finnas även i år för 2/3 av Team VS:
5 fina abborrar över kilot ikväll!

Det bådar gott inför inspelningen av uppföljaren av "Nu ... Läs mer »
Vi kan rapportera att det rätta knycket verkar finnas även i år för 2/3 av Team VS:
5 fina abborrar över kilot ikväll!

Det bådar gott inför inspelningen av uppföljaren av "Nu far ditt flöte" som börjar nästa vecka då kamerakillen dammar av grejjerna!
Fiskeäventyr söderut
2014-06-14 t.om 2014-06-18 | user1099
Johan Åsfjäll och jag stack iväg på ett litet fiskeäventyr till Bollnäs och Uppsala för att testa efter sutare. En resa som har varit i våra drömmar sen vi lärde oss gå på två ben.... Läs mer »
Johan Åsfjäll och jag stack iväg på ett litet fiskeäventyr till Bollnäs och Uppsala för att testa efter sutare. En resa som har varit i våra drömmar sen vi lärde oss gå på två ben.

Dag 1: Efter många om och men kom vi fram till platsen i sjön där vi blivit anvisade att fiska. Vi såg direkt till våran glädje att det bubblade för fullt på platsen. Vi slängde i några mäskbollar och väntade på den första huggperioden. Det dröjde inte så länge förrän Johan Å krokade en mycket stark fisk. Fighten blev väldigt intensiv och nervositeten var total när fisken rusade mot näckrosor och dylikt. Enorm glädje utspelade sig när det visade sig vara en sutare som tillslut låg i håven. Fisken vägde 1530g och var 48cm lång. Efter fotografering så släpptes fisken försiktigt tillbaka. Inget mer hände första kvällen så vi gick och lade oss och väntade på gryningsfisket.

Dag 2: Efter en mycket kall och... Läs mer »
Ett helt OK abborrpass ikväll för att vara det första för säsongen. Ett dubbelhugg resulterade i två fiskar över kilot och dessutom med råge. Thelins vägde 1.31 kg och var 48 cm. M... Läs mer »
Ett helt OK abborrpass ikväll för att vara det första för säsongen. Ett dubbelhugg resulterade i två fiskar över kilot och dessutom med råge. Thelins vägde 1.31 kg och var 48 cm. Min vägde "bara" 1.24 kg men var istället 1.5 cm längre, alltså 49.5 cm.
De senaste veckorna har vi varit på 4-5 seriösa pass efter gädda i hopp om att ta en finare efterleksfisk. Det var fortfarande lite tidigt så endast några enstaka gäddor hade ätit ... Läs mer »
De senaste veckorna har vi varit på 4-5 seriösa pass efter gädda i hopp om att ta en finare efterleksfisk. Det var fortfarande lite tidigt så endast några enstaka gäddor hade ätit upp sig litegrann efter leken, men några hyfsade gäddor blev det i alla fall!

Det första passet var det jag och Ludde som stack ut och hoppades på en bra dag på vattnet. Dagen började rätt bra och den andra gäddan som landades var 103 cm och vägde dryga 7 kg.

Vi bytte sedan ställe och Ludde knep direkt en finare fisk på 111 cm som dessvärre bara vägde 8,83 kg. Den hade inte hunnit äta någonting än men det var kull att få en lite bättre fisk i alla fall! Vi fortsatte att nöta på och Ludde fick snabbt en till över metern som var 102 cm.

Efter ett antal gäddor mellan 5-6 kg så lyckades jag nita dit en finare fisk på 8,9 kg och dagen blev just ännu bättre! Denna fisk hade hunnit äta upp sig rätt mycket ... Läs mer »
Fiske på självaste nationaldagen. Hoppas på uppehållsväder och minst en fångad gädda per skalle :)
Fiske på självaste nationaldagen. Hoppas på uppehållsväder och minst en fångad gädda per skalle :)
Åkte till Gideälven för att testa lite bottenmete. Gös var det jag tänkte försöka fånga, men då small en Gädda på 7,250g på istället. Jag var själv så det blev en ganska dramatisk ... Läs mer »
Åkte till Gideälven för att testa lite bottenmete. Gös var det jag tänkte försöka fånga, men då small en Gädda på 7,250g på istället. Jag var själv så det blev en ganska dramatisk fight och landningen med gälgreppet vart inte helt smidig heller, så jag fick några sår i handen. Men ett nytt PB på gädda tackar man inte nej till!
Idmete
2014-04-24 | user1108
Har tröttnat på att Strömsån inte levererar så jag åkte upp till Ume-trakten för att försöka få nån bättre id. Det gick segt till en början men sedan hittade jag en bra sträcka. Fi... Läs mer »
Har tröttnat på att Strömsån inte levererar så jag åkte upp till Ume-trakten för att försöka få nån bättre id. Det gick segt till en början men sedan hittade jag en bra sträcka. Fick 15-20 idar med en snittvikt på runt 1.5 kg. Den största fisken för dagen var en på 2250g. Jag tror t.o.m att den var utlekt då den inte hade någon vidare mage. Kul med en lite bättre fisk iaf.
Äventyr i Thailand
2014-03-01 t.om 2014-03-21 | user1057
I mars månad var det äntligen dags för ett mycket efterlängtat äventyr, nu var det dags för mig att äntligen få chansen att fånga arter som jag under många år har beundrat genom yo... Läs mer »
I mars månad var det äntligen dags för ett mycket efterlängtat äventyr, nu var det dags för mig att äntligen få chansen att fånga arter som jag under många år har beundrat genom youtube filmer och från olika fiskeprogram. Jag skulle till Thailand för att fånga Arapaima!

Innan avresan hade vi lagt ner många timmars arbete på att undersöka olika fiskecamper och information om de mest åtråvärda arterna som vi ville fånga, ,Arapaima, Alligator Gar, Redtail Catfish, Pacu.. Listan var lång men vi var överens om vad målet var. Arapaima. Amazonas konung. En gigant med ett huvud av granit och fantastiska röda och gröna skimmrande fjäll. En fisk som vi skulle lära oss inte har några problem att med ett snabbt slag med stjärtfenan anitngen slunga sig själv ur fångstburen eller varför inte igenom den?

Jag hittade ett par camper som jag verkligen ville testa och bokade 4 dagar innan avresan oc... Läs mer »
1 2 3 4 5 6 7 8 ... 21 22 »
326 träffar